Noticias
Sant Antoni de Benaixeve presenta la programació de les Falles 2022

Sant Antoni de Benaixeve, 18 de febrer de 2022

Sant Antoni de Benaixeve presenta la programació de les Falles 2022

  • Sant Antoni torna a celebrar les Falles després de dos anys

  • Els actes començaran el pròxim 27 de febrer amb la tradicional Crida

Després de dos anys sense poder celebrar les Falles, Sant Antoni de Benaixeve es prepara per a tornar a disfrutar d'elles en gran. Els festejos se celebraran complint amb totes les mesures sanitàries vigents per a garantir la seguretat de la ciutadania; no obstant això, la celebració serà molt semblant a les d'abans de la pandèmia. 

El primer acte tindrà lloc diumenge que ve 27 de febrer, amb la tradicional Crida. A les 13 hores, a la Plaça de l'Ajuntament, les Falleres Majors de les quatre comissions del municipi donaran el tret d'eixida als actes fallers amb els seus discursos al costat de l'alcalde, qui també es dirigirà a la població. A continuació s'inaugurarà l'exposició del Ninot, disposada en els cubs de cristall de la plaça. A les 14 hores, tindrà lloc la primera mascletà de les Falles 2022 en la zona del parc caní del carrer Sequer.

El dissabte 5 de març continuaran els festejos amb el popular Tren Faller, que començarà a les 18.30 hores des del c/Alcarava i recorrerà diversos carrers del nostre municipi. 

Després de la plantà, el 16 de març es produirà la visita del jurat a les Falles per a valorar els monuments fallers. A les 18.30 hores, a la Plaça de l'Ajuntament, se celebrarà el lliurament dels premis, cerimònia on s'entregaran també els premis dels concursos realitzats el 2020 abans de la cancel·lació de les Falles.

El 19 de març serà el dia gran de les Falles. A les 12 hores tindrà lloc la missa en honor a Sant Josep en la parròquia Sant Antoni Abat. Tot seguit començarà l'ofrena de flors a la Verge a la Plaça de l'Ajuntament, que conclourà novament amb una mascletà al carrer Sequer.

Des de les 20 hores i fins al final de la nit, tindrà lloc la Cremà, començant per les Falles infantils i acabant per la Falla guanyadora del primer premi. D'aquesta manera, arribaran a la seua fi les Falles 2022. 

Tant les quatre comissions falleres del municipi com la seua Junta Local Fallera i l'Ajuntament, se senten emocionats i amb il·lusió per poder reprendre aquesta festa que tant significa per a ells i per a l'activitat associativa del municipi.

Per presentar la programació dels actes, el consistori ha tornat a recuperar el tradicional concurs de cartells per a les comissions falleres. Les falles de Sant Antoni de Benaixeve han pogut participar presentant un disseny de cartell cadascuna, i enguany, el cartell guanyador ha sigut el de la Falla Túria - Plaça de l’Ajuntament, el títol del qual és “Un selfie per a la història”.

Segons resa el text descriptiu del projecte “Des de la modernitat de la càmera fins a la representació històrica i cultural de la sanefa, passant per la il·lusió de reprendre la nostra festa i la germanor que tant ens caracteritza; això són les FALLES, que més que una festa són un sentiment”. 

 

Descripció completa del cartell guanyador

-------------------------------


San Antonio de Benagéber, 18 de febrero de 2022


San Antonio de Benagéber presenta la programación de las Fallas 2022

  • San Antonio vuelve a celebrar las Fallas después de dos años

  • Los actos comenzarán el próximo 27 de febrero con la tradicional Crida


Tras dos años sin poder celebrar las Fallas, San Antonio de Benagéber se prepara para volver a disfrutar de ellas por todo lo alto. Los festejos se celebrarán cumpliendo con todas las medidas sanitarias vigentes para garantizar la seguridad de la ciudadanía; no obstante, la celebración será muy parecida a las de antes de la pandemia. 

El primer acto tendrá lugar el próximo domingo 27 de febrero, con la tradicional Crida. A las 13 horas, en la Plaza del Ayuntamiento, las Falleras Mayores de las cuatro comisiones del municipio darán el pistoletazo de salida a los actos falleros con sus discursos junto al alcalde, que también se dirigirá a la población. A continuación se inaugurará la exposición del Ninot, dispuesta en los cubos de cristal de la plaza. A las 14 horas, tendrá lugar la primera mascletà de las Fallas 2022 en la zona del parque canino de la calle Sequer.

El sábado 5 de marzo continuarán los festejos con el popular Tren Fallero, que comenzará a las 18.30 horas desde la c/Alcarava y recorrerá diversas calles de nuestro municipio. 

Tras la plantà, el 16 de marzo se producirá la visita del jurado a las Fallas para valorar los monumentos falleros. A las 18.30 horas, en la Plaza del Ayuntamiento, se celebrará la entrega de los premios, ceremonia en la que se entregarán también los premios de los concursos realizados en 2020 antes de la cancelación de las Fallas.

El 19 de marzo será el día grande de las Fallas. A las 12 horas tendrá lugar la misa en honor a San José en la parroquia San Antonio Abad. Acto seguido comenzará la ofrenda de flores a la Virgen en la Plaza del Ayuntamiento, que concluirá nuevamente con una mascletà en la calle Sequer.

Desde las 20 horas y hasta el final de la noche, tendrá lugar la Cremà, comenzando por las Fallas infantiles y terminando por la Falla ganadora del primer premio. De esta manera, llegarán a su fin las Fallas 2022. 

Tanto las cuatro comisiones falleras del municipio como su Junta Local Fallera, junto con el Ayuntamiento, se sienten emocionados y con ilusión por poder retomar esta fiesta que tanto significa para ellos y para la actividad asociativa del municipio.

Para presentar la programación de los actos, el consistorio ha vuelto a recuperar el tradicional concurso de carteles para las comisiones falleras. Las fallas de San Antonio de Benagéber han podido participar presentando un diseño de cartel cada una, y este año, el cartel ganador ha sido el de la Falla Túria - Plaça de l’Ajuntament, cuyo título es Un selfie per a la història.

Según reza el texto descriptivo del proyecto “Desde la modernidad de la cámara hasta la representación histórica y cultural de la cenefa, pasando por la ilusión de retomar nuestra fiesta y la hermandad que tanto nos caracteriza; eso son las FALLAS, que más que una fiesta son un sentimiento”. 

Ayuntamiento de San antonio de Benageber - Plaza del Ayuntamiento nº 1 - 46184 - tel: 961350301 - fax: 961350211
inicio - aviso legal